Internationellt hedersomnämnande för Arriva

15 sep 2011

Bussvision Helsingborg, det vill säga trepartssamarbetet mellan Arriva, Skånetrafiken och Helsingborgs stad, har tilldelats juryns hedersutmärkelse i IRU Bus Excellence Award 2011. Den europeiska juryn konstaterar att samarbetet framgångsrikt bidragit till att öka resandet med buss i Helsingborg, inte minst till glädje för miljön.

Det var vid sitt sammanträde den 7 september som IRU:s jury (International Road Transport Union) beslöt att tilldela 2011 års Bus Excellence Award till tyska RSV. Samtidigt delades ett hedersomnämnande ut till Arriva och Bussvision Helsingborg, för den innovativa samarbetsformen som lett till ökande passagerartal, förbättrad kvalitet och mindre miljöpåverkan.

- Arriva är väldigt stolta, som innovativ aktiv samhällaktör, att i Green Connectionanda få vara delaktig i Bussvision Helsingborg som är ett mycket bra exempel på hur tre parter jobbar mot ett gemensamt mål. Att IRU:s jury uppmärksammar detta ska Arrivas organisation i Helsingborg vara mycket stolta över, som varje dag är fast beslutna att leverera ännu bättre service! säger Niclas Blomqvist, marknadsdirektör på Arriva Sverige.

I sin bedömning har juryn tittat både på åtgärder och projekt inom Bussvision Helsingborg för att öka resandet i kommunen - där målsättningen är att fördubbla antalet passagerare mellan 2005 och 2014 - samt Arrivas eget arbete med exempelvis sin GreenBox, systemet som finns i alla Arrivas bussar för att minska förbrukningen och samtidigt ge sina kunder en bättre och mer komfortabel resa.

IRU har i dag medlemmar i 74 länder på fem kontinenter och har sitt huvudkontor i Geneve. IRU har också en permanent delegation stationerad i EU, varifrån priset Bus Excellence Award delas ut vartannat år.