Ivana Lukic, tågvärd

Ivana Lukic, tågvärd

Vad gör du på Arriva och hur länge har du jobbat här?

- Jag jobbar som tågvärd i Malmö sedan maj 2014.

Vilka egenskaper tror du är viktigast för just din uppgift?

- Jag tycker att det är jätteviktigt att vara glad och positiv i min roll. Att kunna sprida glädje uppskattas väldigt mycket och leder till att resan blir mer behaglig – inte bara för resenärerna, utan även för mig själv. Det är också viktigt att vara lyhörd och tillgänglig för resenärerna i fall det är något de behöver hjälp med. Jag har märkt att små insatser verkligen kan göra stor skillnad.

Vad är det du gillar mest med ditt jobb?

- Att det gjort mig till en riktig människokännare. Jag får träffa väldigt många olika människor i mitt jobb och det är både spännande och roligt. Ingen dag är den andra lik!

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt jobb?

- ”Är det inte obehagligt att jobba ensam på tåget?” Den frågan får jag eftersom vi i bland jobbar själva på tågen, men jag kan inte säga att jag känner mig otrygg. Det hänger mycket på att vi som jobbar ombord hanterar eventuella situationer på ett sätt där resenärernas och personalens säkerhet prioriteras.

Vad har du för råd till den som är nyfiken på att söka jobb på Arriva?

- Jag tror det är viktigt att vara redo att ägna mycket tid åt andra och i mitt fall handlar det förstås om resenärerna. Det är ändå vi som arbetar i trafiken som är ansiktet utåt, och det är en väldigt viktig roll.