Krav

Vill du bli en av oss?

Vi lägger stor vikt på vem du är och att du lever upp till våra krav på stil, säkerhet och service. Vi vill också att du ska vara en lagspelare, som smälter in och bidrar till en god stämning och kamratskap på arbetsplatsen.

Här nedan ser du också vilka formella krav vi ställer på dig som söker jobb hos oss.


BUSSFÖRARE:

Din ansökan skall alltid kompletteras med:

  • Utdrag från polisens belastningsregister, som du kan beställa på www.polisen.se. Tänk på att vara ute i god tid och att du inte öppnar brevet från polisen, detta skall skickas in till oss i ett oöppnat kuvert!
  • Kopia av giltigt körkort, både fram- och baksida.
  • Om du har yrkeskompetensbevis tar du en kopia på det och bifogar ansökan!

Om du inte har D-körkort kan du ta kontakt med Arbetsförmedlingen.


TÅGVÄRD:

Vill du börja jobba som tågvärd hos oss? Som sökande måste man ha fyllt 18 år. Vi har inga krav på tidigare utbildning men ett plus är givetvis att man har erfarenhet av att arbeta med människor och servicearbete.

De som går vidare från intervjun blir kallad på en läkarundersökning för säkerhetstjänst, som man måste klara för att få arbeta som tågvärd och som avgångssignalerare. Det som läkarundersöks är syn, hörsel, blodtryck och blodsockervärden. På undersökningen genomför man även ett drogtest.

 

UNIFORM:

Samtliga medarbetare på Arriva bär uniform när de är i tjänst. Uniformen består normalt sett av vit skjorta och slips eller scarf, mörka byxor och skor samt förstärkningsplagg. Om sommaren må slips/scarf tas av. Undantag från grundregeln är driftledare/tåg och lokförare/Kinnekulle som bär ljusblå skjortor och mörkblå byxor. Verkstadspersonal bär Arrivas arbetskläder.

För oss är uniformen en del av vår identitet - därför är det en självklarhet att vi bär uniformen korrekt!