Vårt ansvar

Vårt ansvar

Du som reser med oss ska vara säker på att du får en säker resa och att vi gör allt vi kan för att minska vår miljöpåverkan.

I var och en av våra bussar sitter en så kallad GreenBox, som hjälper oss att mäta hur våra förare kör – inte bara när det gäller förbrukningen utan även kraftiga inbromsningar, accelerationer eller kurvtagningar – information som vi använder oss av när vi vidareutbildar vår personal.

Arriva var först i landet med att installera den här typen av system och det har redan rönt stor uppmärksamhet. Under 2010 nominerades vi till såväl Trafikverkets miljöpris som Årets hållbara projekt på CIO Awards, men vi har inte installerat det för att vinna priser utan för att bidra till att du får en mjukare och behagligare resa, att vi sliter mindre på våra fordon och vår personal samt att vi minskar bränsleförbrukningen med 5-10 procent, vilket i sin tur även innebär förbättrad ekonomi.

Vi arbetar även med att miljöcertifiera vår verksamhet och under 2011 blev samtliga bussdepåer i Sverige godkända för att erhålla miljöledningscertifikatet ISO 14001, som visar att vi har bra rutiner och att vi fortsätter arbeta för att bli ännu bättre!

Läs mer om:

Miljö
Säkerhet
GreenConnection

 

Foto: Calle Wickberg