Möt våra medarbetare

Lär känna vår kunniga personal

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Arriva? Här har du möjlighet att träffa några av alla våra duktiga medarbetare!

 

Nyfiken på vardagen på en bussdepå?

Möt Patrick Bretschneider, driftchef på Arrivas depå i Råsta Stockholm, som berättar hur de jobbar för att öka punktligheten och minska trängsel ombord och vad utmaningarna är med att köra buss i en storstad.

 

 

 • Josefine Ekenberg, bussförare

  - Jag tror man ska gilla att arbeta med människor och vara redo att visa tålamod med resenärer och medtrafikanter. Har man det får man så otroligt mycket tillbaka.

 • Göran Svensson, trafikledare

  - Du ska gilla att arbeta med människor och kunna erbjuda god service. Oavsett vem som frågar så ska du kunna erbjuda samma goda bemötande. Det gäller också att vara stresstålig och organiserad – som trafikledare har du ofta många bollar i luften samtidigt.

 • Ivana Lukic, tågvärd

  - Jag får träffa väldigt många olika människor i mitt jobb och det är både spännande och roligt. Ingen dag är den andra lik!

 • Torbjörn Törner, verkstadschef

  - I första hand ska du vara stresstålig.  Sedan ska du också gilla att arbeta med människor, vilket innebär att du ska vara lyssnande och kunna låta andra människor ta eget ansvar.

 • Andreas Torin, lokförare

  - Som lokförare kör man ibland helt ensam och man fattar själv egna trafikpåverkande beslut. När man har tagit beslutet och man vet att resenärerna haft en behaglig resa, då känner man sig väldigt nöjd. Utöver det trivs jag väldigt bra med mina kollegor!

 • Björn Westerberg, växlare

  Ingen dag är den andra lik, och man lär sig nya saker varje dag på jobbet. Man är aldrig en färdig växlare, utan det dyker ständigt upp nya saker som man får lära sig något av.