Alla förslag

2014-07-09 | ahmed rhordo

skön bris

Förslagstext: 
Jag tar 540 tiil Bergshamra för att sen byta till 503 till himlabacken där det finns en skön utsikt mot sjön där man även kan fiska

2014-07-02 | Lovisa Elovsson

Mitt smultronställe

Förslagstext: 
Mitt smultronställe är Solviksbadet i Äppelviken! En pärla i Stockholm där det finns utrymme för både avkoppling, bad, träning på utegymmet och runt motionslingan. Reser dit med Nockebybanan från Alvik, helt perfekt!

2014-07-02 | Pia Hellström

Västerås är bästa smultronstället!

Förslagstext: 
Absolut bästa staden att ha som smultronställe. Det är så lätt att ta sig till staden, det finns så många saker att se och komma undan från det stressade Stockholmstempot. Åk och titta på Aroscupen, gå på Big Power bilmöte, gå på djurpark, se Skultuna Messingsbruk, ta en båt och åk till Gripsholms slott, fiska i Svartån, gå på marknad:-)Se domkyrkan el gå på actionbadhallen! Ja här finns det saker att göra om man vill el åk helt enkelt på en shoppinrunda utan stress, Stadium outlet el Erikslund el shoppa bara loss i lugn och ro i city. Västerås-ett perfekt smultronställe för att ladda batterierna och få lite återhämtning! Här är fotot från senaste shoppingrundan.

2014-07-01 | Magnus Cortes Eliasson

Grisslehamn

Förslagstext: 
Till Grisslehamn tar jag mig för att koppla av, gå på Albert Engströms museet eller kanske bara ta en lunch på MarinaRestaurangen. Dessutom kan man lätt ta en tur med Eckerölinjen till Åland .Det känns nästan som man kan komma "utomlands" med ett SLkort

2014-07-01 | Cassandra Jansson

Mitt smultronställe

Förslagstext: 
Mitt smultronställe har alltid och kommer alltid att vara i Vagnsunda på Yxlan i Stockholms skärgård. Minnet av en specifik klippa med utsikt över Östersjön gör mitt hjärta alldeles varmt. Dit reser jag från Tekniska högskolan i Stockholm med buss 676 mot Norrtälje. Vid campus Roslagen byter jag till buss 632 mot vagnsunda. Väl framme är det en promenad på 10 minuter kvar tills jag är framme vid en av Sveriges, om inte världens vackraste platser.

2014-06-30 | Lena Coroneos

Mitt smultronställe

Förslagstext: 
Vill du komma till det underbaraste smultronstället...? Tag buss 601V från Danderyds Sjukhus,,,åk sedan till Djursholms Torg och gå mot vattnet. Promenera hela Strandvägen och njut av utsikten, Hitta ditt eget ställe att slå dig ner. Lika fint smultronställe vinter som sommar. höst som vår.

2014-06-30 | Eva Beckvid

Mitt smultronställe

Förslagstext: 
Jag tar buss 176 från Nockebybron ut till Stenhamra för att promenera i Stenhamra stenhuggarsamhälle där mina farföräldrar hade sommarställe och tar sedan ett bad i sjön vid stenbrottet!

2014-06-30 | Edith Sandberg

Norrtälje, en perfekt blandning!

Förslagstext: 
Jag tar buss 621 längs kustvägen till Norrtälje som är en härlig sommarstad. Där kan man gå längs ån, fika på mysiga cafeér och titta in i skojiga butiker. Det finns även möjlighet till bad.

2014-06-29 | Helena Tengnér

Ett ögonblick av ro

Förslagstext: 
Jag tar buss 161 hemifrån Bagarmossen, åker genom Enskedes gamla villakvarter, genom Bandhagen och Örby mot Älvsjö. Det är så roligt att sitta där långt bak i bussen och titta på människor och omgivning, resan går fort. Jag kliver av och tar rulltrappan upp mot stationen, ler åt allt det gröna som jag tycker passar så bra på en tråkig pendeltågsstation, och går in på Pressbyrån och köper en glass. Den hinner jag lagom äta upp medan jag väntar på tåget mot Södertälje, jag går lite fram och tillbaka på perongen och tittar på allt det nya som byggs. Så kommer tåget, jag hoppar på och tar plats. Tyst susar vi mot Stuvsta, sen Huddinge och Flempan, (Flemmingsberg då), och så framme i Tullinge. Jag går ner för trapporna och fram till buss 723, den tar mig på några minuter till Tulline kyrka. Jag kliver av och vandrar sakta upp mot kyrkan, rundar den och kommer fram till den allra vackraste, mest rofyllda, plats jag vet. Med en vidunderlg utsikt över Tullingesjön och Vita Villorna på andra sidan. Där finns en bänk, där sätter jag mig. Jag tar djupa andetag av den ljuvliga luften, njuter av naturens alla ljud, man hör inte mycket annat där. Äter min medhavda matsäck, läser lite eller bara sitter där och njuter. Långt senare promenerar jag genom Tullinge Gårg, förbi koloniomådet där jag hade kolonilott en gång, fram till Pia Närköp. Ja, jag vet att det heter Pressbyrån numer, det har det gjort länge, men för mig är det fortfarande Pia Närköp. Jag tar buss 713 mot Visättra, hoppar av vid Flempan och tar tåget till Älvsjö där buss 161 tar mig tillbaka hem till Bagis. Och jag känner mig helt tillfreds och rofylld!

2014-06-28 | Sofie Persson

Vaxholm

Förslagstext: 
Mitt smultronställe är Vaxholm där har du småstad med restauranger, fik och bad. Allt på gångavstånd från bussen. Hembygdsgårdens café och mitt emot ett fint bad! Det är bara att ta buss 670 från tekniska högskolan inga byten och den går oftast bägge håll!

2014-06-27 | Victor Schwartzman

Mitt smultronställe vid hållplats lövhagen

Förslagstext: 
Mitt smultronställe hittade jag vid hållplats lövhagen på linje 665, jag åkte först med eran ersättningstrafik för Roslagsbanan till kårsta ifrån Vallentuna, medan jag satt och åkte den så tittade jag utåt på den fina naturen och njöt av åkturen, när jag kom fram till kårsta så var det en stund kvar tills linje 665 mot Vallentuna skulle gå så jag tog en liten promenad och kollade runt på naturen, på den fina gamla järnvägsstationen. När 665an kom så var jag lite små trött och väldigt varm, så de kändes otroligt bra när jag hoppade på den där 665an när luftkonditioneringen funkade bra och jag satt bekvämt i bussen och vilade, jag åkte med den linjen då till lövhagen där jag klev av och direkt när jag hoppade ut genom bussen såg jag alla dessa smultron, hela marken var full. Nu har Jag avslöjat min lilla smultron gömma. Tyvärr blev det inte någon bild till detta för bilden tar tydligen för mycket plats, men om ni vill ha en bild så går det att maila en :)

2014-06-26 | Fredrik Bentesjö

Härliga långdagar

Förslagstext: 
Upptäckte för något år sedan möjligheten att åka cykel på saltsjöbanan och vad är inte bättre än att ta cykeln från fruängen till slussen varpå man kliver ombord på saltsjöbanan och sakta och i fin natur åker ut till erstaviksbadet. Cykeln gör en gott när man ska ta sig vidare från saltsjöbanan hela vägen fram till de fantastiska klipporna.

2014-06-25 | Helena bakou

Mitt bästa smultronställe

Förslagstext: 
Mitt smultronställe för att återhämta mig från vardagen är Årsta Havsbad. Jag fyller frysen med blåbär och svamp, när jag tillbringar min tid i skogarna. Jag fyller kroppen med D vitamin, när jag letar upp nån liten klippatrand. Det är ett RIKTIGT smultronställe som jag når väldigt lätt. Promenad i 10 min ( motion) pendeltåg till Västerhaninge och buss mot Årsta Brygga. Längs vägen med buss kan jag njuta av den vackra naturen.

2014-06-24 | Henrik Nyberg

Lugn och ro i själen

Förslagstext: 
Mitt smultronställe är ute på Ekerö där jag också jobbar under vardagarna. Jag börjar min resa med tunnelbanan och sedan byter jag färdmedel till buss ut till Ekerö. Resan är så rogivande för mig då jag får lägga all stress bakom mig och påbörja resan genom en fantastisk miljö och även resa förbi slottet och drömma mig bort under denna färd. Jag längtar varje dag för att få börja denna färd och resa gör mig på ett strålande humör. Ett smultronställe som många borde besöka för att hitta lugnet. Här slipper man all stress och man kan bara njuta av tillvaron och utsikten. Andas lantlig luft istället för stress och avgaser.

2013-01-27 | Ingrid Persson

Bort med snabbtågen på Roslagsbanan

Förslagstext: 
Vi som nyttjar Roslagsbanan från de stationer som inte trafikeras av Snabbtågen har en något annorlunda trafiksituation än normalt. Dvs vi har BÄTTRE turtäthet på lågtrafiktid än under rusningstrafik! Jag föreslår att snabbtågen slopas och att alla trafikanter kan nyttja alla tåg. Det är så mycket resenärer som numera kliver på tåget vid övriga stationer att det borde kunna motivera stopp för alla tåg.

2013-01-27 | Yvonne Levinovitz

Min önskelista

Förslagstext: 
Mitt förslag till en långsiktig förbättring av kolektivreafiken i Stockholm. Reseplanerare och störningsinformation på alla bussar och tåg. Läpligt att ha en dator eller telefon som sitter fast i alla bussar och vagnar,där vi trafikater själva söker information.Nya säkra bekväma och fräscha bussar och tåg.Säkerhetsbälten till alla som sitter i bussar, särskilda platser där våra yngre barn kan sitta typ barnsäkerhetsstol. Flera trafivärdar och vakter för att alla ska trivas på bussar och tåg,under dygnets alla timmar. Göra tidtabeller som kan eferlevas av era chafförer,för att minimera förseningar för oss trafikanter. Arbeta på att kollektivtrafiken ska fungera bra även vintertid. Underhålla bussar och vagnar,inga trasiga buss och tåg i trafik som kan åsamka olyckor. Sist men inte minst alltid ett trevligt bemötande av oss trafikanter,det ger glada och trevliga resenärer. Mvh/Yvonne Levinovitz

2013-01-27 | Carin Olsson

691 och 698

Förslagstext: 
Hej! Jag önskar att nattbussen 691 och 698 även gick på helgen Lö Sö så att man slapp att åka taxi hem efter teaterbesök eller middag i stockholm. Carin

2013-01-26 | Viveka Holmertz

Gör resenärerna nöjdare

Förslagstext: 
När ni så småningom fått ordning på den vanliga trafiken tycker jag att ni skulle börja kära kvällsturer t ex på 628 c veckans alla dagar. Kvällstrafik till Margretelund skulle vara ett väldigt lyft för oss som bor här. Ett antal avgångar per kväll från Humlegården skulle göra det möjligt att träffa vänner, gå på bio eller restaurang utan att behöva sitta och tänka på den långa och krångliga hemresan.

2013-01-25 | Jacob Wernlund

Roslagsbanan

Förslagstext: 
Jag valde för ca 2 månader sedan att åka kommunalt till jobbet inne i stan. Från att ha varit van vid sura biljettkontrollanter så möttes jag vid första resan av en av era anställda som glatt hejade! En gång är ingen gång med det har upprepats vid varje resa och tågförarna hälsar alltid välkommen! Fortsätt med det och era passagerare kommer fortsätta att le även klockan sex på morgonen!!

2013-01-24 | Ingrid Persson

Ta bort Snabbtågen på Rolsagsbanan

Förslagstext: 
Vi som åker Roslagsbanan från bl a Visinge har den något ovanliga situationen att turtätheten är bättre under lågtrafik än under rusningstrafik på morgonen och kvällen! Detta beror på att Snabbtågen, som inte stannar vid bl a Visinge, ska få plats. Antalet resenärer som åker från Visinge har ökat ordentligt så jag föreslår att alla tåg stannar i Visinge. Jag hoppas också att det rykte som går om att Roslagsbanan ska ersättas med buss på kvällstid inte är sant. Det vore en mycket underlig förändring där bussresorna blir mycket längre, mer miljöpåverkande och medför långa mörka otrygga promenader från busshållplatserna.