Förslag och synpunkter

 

Alla förslag

2014-07-09 | ahmed rhordo

skön bris

Förslagstext: 
Jag tar 540 tiil Bergshamra för att sen byta till 503 till himlabacken där det finns en skön utsikt mot sjön där man även kan fiska

2014-07-02 | Lovisa Elovsson

Mitt smultronställe

Förslagstext: 
Mitt smultronställe är Solviksbadet i Äppelviken! En pärla i Stockholm där det finns utrymme för både avkoppling, bad, träning på utegymmet och runt motionslingan. Reser dit med Nockebybanan från Alvik, helt perfekt!

2014-07-02 | Pia Hellström

Västerås är bästa smultronstället!

Förslagstext: 
Absolut bästa staden att ha som smultronställe. Det är så lätt att ta sig till staden, det finns så många saker att se och komma undan från det stressade Stockholmstempot. Åk och titta på Aroscupen, gå på Big Power bilmöte, gå på djurpark, se Skultuna Messingsbruk, ta en båt och åk till Gripsholms slott, fiska i Svartån, gå på marknad:-)Se domkyrkan el gå på actionbadhallen! Ja här finns det saker att göra om man vill el åk helt enkelt på en shoppinrunda utan stress, Stadium outlet el Erikslund el shoppa bara loss i lugn och ro i city. Västerås-ett perfekt smultronställe för att ladda batterierna och få lite återhämtning! Här är fotot från senaste shoppingrundan.

2014-07-01 | Magnus Cortes Eliasson

Grisslehamn

Förslagstext: 
Till Grisslehamn tar jag mig för att koppla av, gå på Albert Engströms museet eller kanske bara ta en lunch på MarinaRestaurangen. Dessutom kan man lätt ta en tur med Eckerölinjen till Åland .Det känns nästan som man kan komma "utomlands" med ett SLkort

2014-07-01 | Cassandra Jansson

Mitt smultronställe

Förslagstext: 
Mitt smultronställe har alltid och kommer alltid att vara i Vagnsunda på Yxlan i Stockholms skärgård. Minnet av en specifik klippa med utsikt över Östersjön gör mitt hjärta alldeles varmt. Dit reser jag från Tekniska högskolan i Stockholm med buss 676 mot Norrtälje. Vid campus Roslagen byter jag till buss 632 mot vagnsunda. Väl framme är det en promenad på 10 minuter kvar tills jag är framme vid en av Sveriges, om inte världens vackraste platser.

2014-06-30 | Lena Coroneos

Mitt smultronställe

Förslagstext: 
Vill du komma till det underbaraste smultronstället...? Tag buss 601V från Danderyds Sjukhus,,,åk sedan till Djursholms Torg och gå mot vattnet. Promenera hela Strandvägen och njut av utsikten, Hitta ditt eget ställe att slå dig ner. Lika fint smultronställe vinter som sommar. höst som vår.

2014-06-30 | Eva Beckvid

Mitt smultronställe

Förslagstext: 
Jag tar buss 176 från Nockebybron ut till Stenhamra för att promenera i Stenhamra stenhuggarsamhälle där mina farföräldrar hade sommarställe och tar sedan ett bad i sjön vid stenbrottet!

2014-06-30 | Edith Sandberg

Norrtälje, en perfekt blandning!

Förslagstext: 
Jag tar buss 621 längs kustvägen till Norrtälje som är en härlig sommarstad. Där kan man gå längs ån, fika på mysiga cafeér och titta in i skojiga butiker. Det finns även möjlighet till bad.

2014-06-29 | Helena Tengnér

Ett ögonblick av ro

Förslagstext: 
Jag tar buss 161 hemifrån Bagarmossen, åker genom Enskedes gamla villakvarter, genom Bandhagen och Örby mot Älvsjö. Det är så roligt att sitta där långt bak i bussen och titta på människor och omgivning, resan går fort. Jag kliver av och tar rulltrappan upp mot stationen, ler åt allt det gröna som jag tycker passar så bra på en tråkig pendeltågsstation, och går in på Pressbyrån och köper en glass. Den hinner jag lagom äta upp medan jag väntar på tåget mot Södertälje, jag går lite fram och tillbaka på perongen och tittar på allt det nya som byggs. Så kommer tåget, jag hoppar på och tar plats. Tyst susar vi mot Stuvsta, sen Huddinge och Flempan, (Flemmingsberg då), och så framme i Tullinge. Jag går ner för trapporna och fram till buss 723, den tar mig på några minuter till Tulline kyrka. Jag kliver av och vandrar sakta upp mot kyrkan, rundar den och kommer fram till den allra vackraste, mest rofyllda, plats jag vet. Med en vidunderlg utsikt över Tullingesjön och Vita Villorna på andra sidan. Där finns en bänk, där sätter jag mig. Jag tar djupa andetag av den ljuvliga luften, njuter av naturens alla ljud, man hör inte mycket annat där. Äter min medhavda matsäck, läser lite eller bara sitter där och njuter. Långt senare promenerar jag genom Tullinge Gårg, förbi koloniomådet där jag hade kolonilott en gång, fram till Pia Närköp. Ja, jag vet att det heter Pressbyrån numer, det har det gjort länge, men för mig är det fortfarande Pia Närköp. Jag tar buss 713 mot Visättra, hoppar av vid Flempan och tar tåget till Älvsjö där buss 161 tar mig tillbaka hem till Bagis. Och jag känner mig helt tillfreds och rofylld!

2014-06-28 | Sofie Persson

Vaxholm

Förslagstext: 
Mitt smultronställe är Vaxholm där har du småstad med restauranger, fik och bad. Allt på gångavstånd från bussen. Hembygdsgårdens café och mitt emot ett fint bad! Det är bara att ta buss 670 från tekniska högskolan inga byten och den går oftast bägge håll!

2014-06-27 | Victor Schwartzman

Mitt smultronställe vid hållplats lövhagen

Förslagstext: 
Mitt smultronställe hittade jag vid hållplats lövhagen på linje 665, jag åkte först med eran ersättningstrafik för Roslagsbanan till kårsta ifrån Vallentuna, medan jag satt och åkte den så tittade jag utåt på den fina naturen och njöt av åkturen, när jag kom fram till kårsta så var det en stund kvar tills linje 665 mot Vallentuna skulle gå så jag tog en liten promenad och kollade runt på naturen, på den fina gamla järnvägsstationen. När 665an kom så var jag lite små trött och väldigt varm, så de kändes otroligt bra när jag hoppade på den där 665an när luftkonditioneringen funkade bra och jag satt bekvämt i bussen och vilade, jag åkte med den linjen då till lövhagen där jag klev av och direkt när jag hoppade ut genom bussen såg jag alla dessa smultron, hela marken var full. Nu har Jag avslöjat min lilla smultron gömma. Tyvärr blev det inte någon bild till detta för bilden tar tydligen för mycket plats, men om ni vill ha en bild så går det att maila en :)

2014-06-26 | Fredrik Bentesjö

Härliga långdagar

Förslagstext: 
Upptäckte för något år sedan möjligheten att åka cykel på saltsjöbanan och vad är inte bättre än att ta cykeln från fruängen till slussen varpå man kliver ombord på saltsjöbanan och sakta och i fin natur åker ut till erstaviksbadet. Cykeln gör en gott när man ska ta sig vidare från saltsjöbanan hela vägen fram till de fantastiska klipporna.

2014-06-25 | Helena bakou

Mitt bästa smultronställe

Förslagstext: 
Mitt smultronställe för att återhämta mig från vardagen är Årsta Havsbad. Jag fyller frysen med blåbär och svamp, när jag tillbringar min tid i skogarna. Jag fyller kroppen med D vitamin, när jag letar upp nån liten klippatrand. Det är ett RIKTIGT smultronställe som jag når väldigt lätt. Promenad i 10 min ( motion) pendeltåg till Västerhaninge och buss mot Årsta Brygga. Längs vägen med buss kan jag njuta av den vackra naturen.

2014-06-24 | Henrik Nyberg

Lugn och ro i själen

Förslagstext: 
Mitt smultronställe är ute på Ekerö där jag också jobbar under vardagarna. Jag börjar min resa med tunnelbanan och sedan byter jag färdmedel till buss ut till Ekerö. Resan är så rogivande för mig då jag får lägga all stress bakom mig och påbörja resan genom en fantastisk miljö och även resa förbi slottet och drömma mig bort under denna färd. Jag längtar varje dag för att få börja denna färd och resa gör mig på ett strålande humör. Ett smultronställe som många borde besöka för att hitta lugnet. Här slipper man all stress och man kan bara njuta av tillvaron och utsikten. Andas lantlig luft istället för stress och avgaser.